18 oct. 2011

Misfits - Devil's Rain


Desigur, nici o cronica serioasa despre noul album Misfits nu poate omite faptul ca e primul disc al lor „pe bune” din 1999 incoace. E drept, Jerry Only a preluat postul de solist al trupei inca din 2003 cand s-a nascut Project 1950, dar avand in vedere ca albumul ala a fost exclusiv de cover-uri, ar fi mai „safe” sa nu-l punem la socoteala. In tabara celor de la Misfits, de-a lungul anilor au avut loc o sumedenie de scandaluri. Despartiri, certuri, batalii in instanta, alea alea. Pentru o scurta vreme la ei a aparut inclusiv Marky Ramone din Ramones la tobe. Figura centrala a trupei, Glen Danzig, a parasit si el barca. Dincolo de povesti nemuritoare, creatorii horror – punk – ului au revenit pe baricade in formula Jerry Only, Dez Cadena si Eric Arce.
Probabil ca banuiti deja: discul asta e mult mai palid decat creatiile aparute in trecut sub aceasta emblema.
Am avut sentimentul ca ascult o trupa de cartier care a ascultat Walk among us pe repeat timp de mai multe luni si a hotarat ca e momentul sa devina o trupa de imitatori. Marea hiba este ca baietilor le lipseste inspiratia si creativitatea. Jack the Ripper, Ghost of Frankenstein sau Curse of the Mummy’s Hand nu sunt nici pe departe ceea ce te-ai astepta de la Misfits. Mi-e dor de refrenele catchy din perioada lui Danzig. Si de acea agresivitate izvorata din piesele lor. Nu e nimic periculos si incitant, e „good old pun and roll“, fara o directie anume.

Singurele doua momente care merita cu adevarat remarcate sunt Monkey's Paw (o balada a la Ramones cat se poate de dragutica) si Sleepwalking, in care parca pluteste un aer de Motorhead.  Nu-mi place vocea lui Jerry si nici productia radio – friendly, chestiile astea fac ca albumul asta sa n-aibe pic de sarm. Singurul lucru spectaculos de aici e coperta, care face referire la celebrul film The Devil's Rain din 1975. Din pacate, Misfits au cam dat-o in bara, iar pentru cei care vor sa asculte cu adevarat horror – punk, le recomand sa asculte oricare din discurile trupei aparute pana in anul 1999. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu