5 iul. 2011

Dolly Parton - Better Day

Asteptari: Fara indoiala, Dolly Parton este una din cele mai cunoscute figuri ale muzicii country din intreaga lume. Solista a debutat in 1967, iar noul ei disc este cel de-al 41-lea album de studio din cariera!

Rezultat: Se prea poate ca primul meu contact cu muzica country sa fi avut loc cand printre filmele care rulau in perioada de dinainte de 89 prin cinematografele Timisoarei s-a numarat si comedia 9 to 5, care a reprezentat dealtfel si debutul cinematografic al celebrei soliste. Nu intamplator am amintit de celebrul film, deoarece patru din cele 12 piese incluse pe noul ei album - I Just Might, Get Out and Stay Out, Shine Like the Sun si Let Love Grow - sunt adaptari ale 9 to 5 –ului care a fost jucat pe Broadway. Parafrazand un hit al celor de la R.E.M. noile piese ale solistei cunoscute printre altele si pentru bustul ei mai mult decat generos fac parte din categoria Shinny happy people incadrandu-se in sertarul „country cu mesaj pozitiv“.
Vocea solistei este la fel de stralucitoare si azi iar la cei 65 de ani aceasta doamna a country-ului isi traieste viata cu intensitate maxima, pregatind un turneu de promovare a Better Day. Ciorba asta are si alte ingrediente pe langa elemente country, si anume bluegrass si pop, gratie carora Dolly a devenit cunoscuta si apreciata in intreaga lume. Poate parea hilar, dar un alt punct pozitiv este acela ca toate cele 12 piese de aici sunt compozitii proprii. Pe langa inconfundabila voce Dolly Parton, in Somebodys missing you melomanii pot asculta alte doua soliste de exceptie made in U.S.,  Emmylou Harris si Allison Krauss. Ca si pe primul single extras, Together You And I (care este un remake al unui duet din 1974 al ei impreuna cu Porter Wagoner), mesajul acestui disc este Traieste Clipa. Si nu lua in seama ceea ce propaga falsii profeti, daca e sa luam in considerare piesa de deschidere, In the meantime, in care textual ni se spune ca sfarsitul lumii poate veni acum sau peste ani si ani.  Punct ochit, punct lovit! Pentru cei care sunt obsedati de inovativitate, discul acesta nu aduce nimic sub Soare, piesele acestuia semanand ca doua picaturi de apa cu orice s-a compus in „felie” in ultimele dececenii. Diferenta o face insa prestatia de exceptie a solistei. E un album placut de ascultat si pentru cei care nu-s neaparat fani ai genului (printre care se numara si subsemnatul) si un must listen pentru cei care sunt admiratori ai acestui gen.

Recomandari: Pentru cei care sunt adeptii sloganului varietat delectas si amatorii de muzici made in U.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu