24 iul. 2011

Colbie Caillat - All of you

Asteptari: Colbie Marie Caillat este o tipa americana care se poate lauda cu peste 6 milioane de discuri vandute in lumea intreaga, lucru ce nu-i de ici de colo avand in vedere ca si-a facut debutul pe scena prin 2007 cu albumul Coco. All of you este cel de-al treilea album al solistei, care vine la doi ani dupa precedentul Breakhrough.


Rezultat: Ce poti comenta despre o tipa aflata in voga, care ataca un soi de country – pop care prinde bine la “mase” si are o voce bine definita?  Mai nimic, fiindca spre deosebire de multe surate ale sale, Colbie chiar are voce. Iar discul asta pica cat se poate de bine pentru aceia care  prefera refrenele simplute de vara. Nu se poate sa nu observi din prima ca piesele astea sunt fabricate pentru a fi fredonate de cat mai multa lume, cu orice pret.
Si contin uneori prea obositoare “na, na, na” – uri, materia prima pentru fabricarea slagarelor. Desigur, nu e nimic rau in asta, procedeul a fost folosit din toate timpurile. Iar spre deosebire de alte produse pop care au invadat clasamentele zilelor noastre, Colbie Cailat chiar suna intr-un fel anume. Nu neaparat revolutionar, dar e un sound distinct. All of you e  o mostra de pop cat se poate de decent in zilele noastre, putintel incolor pe ici – colo, dar ambalat profi.

Cu o voce care aduce nitel cu cea a nu mai putin celebrei Suzanne Vega, tipa asta reuseste sa ofere cate ceva pentru fiecare (amator de pop, sa fim bine intelesi!). Un aer de Caraibe emana "Brighter Than the Sun", in care celebrul producator Ryan Tedder nu face economie de congas-uri si alte brizbriz-uri specifice muzicii bubble – gum. "Think Good Thoughts," cu ale ei inflexiuni reggae nu e tocmai o capodopera, dar "I Do" – slagarul extras pe single – ar trebui sa va ofere o privire de ansamblu asupra ingredientelor din care este creat acest All of you. Printre momentele comestibile se numara si colaborarea cu Common in piesa "Favourite Song". Summa summarum: e muzica decenta de vara, care desi nu e defel revolutionara, suna acceptabil.  


Recomandari: Pentru melomanii care sunt indragostiti de hiturile care isi fac veacul cat e ziulica de lunga la posturile de radio generaliste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu