4 mai 2011

The:Egocentrics - Center of the Cyclone

Asteptari: Formatia timisoreana The Egocentrics se scalda in apele „psychedelic rock-ului“ (conform Facebook –ului) si a editat anul trecut albumul de debut Love Fear Choices and Astronauts. Cel de-al doilea album al celor trei muzicieni poarta numele de Center of the Cyclone si a aparut ca si precedentul, la casa de discuri germana Nasoni Records.

Rezultat: Ma numar printre oamenii care au asistat la certificatul de nastere al celor de la The:Egocentrics, adica am fost martor la primul lor concert ever, sustinut in clubul The Note din Timisoara. De atunci, am mai avut ocazia sa-i vad de cateva ori “la treaba” si va spun din capul locului, ca baietii astia au crescut intr-un an cat altii in zece, reusind sa prinda un cheag fantastic in randul amatorilor de stoner rock din oras si nu numai.
Desigur, “concurenta” din Romania in aceasta felie este una cat se poate de inexistenta, dar acest fapt nu si-a pus defel amprenta in perfectionarea celor trei egocentrici, care au demonstrat de la o cantare la alta ca sunt pe drumul cel bun. Am sa va marturisesc cat se poate de sincer ca acest soi de „underground“ nu imi este tocmai familiar si de aceea consider ca o eventuala etichetare a pieselor baietilor ar risca sa intre in derizoriu. Cu toate ca pot fi numit un outsider in ale stone – rock – ului, pot sa va certific faptul ca oamenii acestia merita toata admiratia pentru pasiunea cu care au reusit sa-si creeze o identitate proprie. Asta ca sa nu mai amintim de faptul ca putine formatii romanesti aflate la inceput de drum au curajul de a scoate doua albume discografice (in doi ani), iar cireasa de pe tort ar fi aceea ca ele se gasesc de cumparat pentru eventualii doritori si sub forma de viniluri! Dincolo de aceste aprecieri pentru curaj, merita sa amintesc si faptul ca baietii si-au creat o baza de fani cat se poate de solida in oras, astfel incat fiecare concert al lor aduce la locul desfasurarii acestuia o sumedenie de mutre pe care nu prea le vezi la alte concerte. Revenind la cele sapte piese ale acestui disc – si reiterand ideea conform careia nu sunt un consumator al acestui gen muzical - nu pot sa nu remarc faptul ca per ansamblu muzica lor suna cat se poate de curat, desi are parte de riff-uri dirty pe alocuri. Personal opinez ca lipsa unei voci din componenta trupei este un minus al celor de la The:Egocentrics, dar sunt perfect constient ca o buna parte a celor initiati in acest gen muzical aprecieaza tocmai acest fapt. De gustibus non est disputandum. As mai putea insirui alte considerente pentru care cei de la The:Egocentrics merita toata stima, dar ma opresc aici, pentru a nu cadea in plasa subectivismului. Dincolo de patriotism local si trecand peste faptul daca ne place sau nu genul practicat de cei trei egocentrici, The Center Of Cyclone e o aparitie esentiala pe piata discografica romaneasca (chiar daca discul a fost scos in Germania!), iar faptul ca baietii acestia au fost invitati sa sustina concerte in afara tarii si au parte de recenzii de specialitate favorabile face ca orice meloman sa exclame RESPECT, atunci cand se aduce vorba de The: Egocentrics.

Recomandari: Pentru cei care manca pe paine stoner rock.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu