7 apr. 2011

September - Love CPR

Asteptari: September este numele de scena al unei soliste suedeze care la varsta de 18 ani (prin 1993) a debutat cu single-ul La la la (Never give zou up). Love CPR este al 4-lea album al solistei si vine la patru ani dupa precedentul disc care s-a numit Dancing Shoes.

Rezultat: Daca arunci o singura privire pe coperta acestui disc e clar ca muzica asta este una adresata picioarelor, fiind menita sa acompanieze iesirile in cluburi. Spre deosebire de multe alte nazdravenii din aceasta bransa, muzica nordica de dans a avut intotdeauna o melodicitate aparte, fapt care este cat se poate de valabil si in cazul acestui produs care contine 19 track-uri. Iar daca e sa ne gandim ca Suedia e patria unor nume ca ABBA, Roxette, Army of Lovers, Ace of Base, Alcazar, E-Type, The Cardigans, Meja, Robyn The Hives, Peter Bjorn and John, Miike Snow, The Knife sau Mando Diao, ei bine, am demonstrat ceea ce trebuia: natiunea asta pur si simplu se pricepe la aceasta arta!
Petra Linnea Paula Marklund (cea care se ascunde in spatele acestui nume) si-a gasit faima internationala datorita unor hituri ca Sattelites sau Cry for you. De aceasta data, primul single a purtat numele de  Mikrofonkåt. Ceea ce banuiesc ca in limba suedeza inseamna  Me and my microphone, fiindca pe disc exista doua variante ale acestei melodii. September pare a fi varianta suedeza a mult mai celebre Kylie Minogue, lucru care e evident pentru oricine inca de la prima piesa numita Party in my head. Inainte de toate, trebuie sa va avertizez ca textele melodiilor de aici sunt exact asa cum trebuie sa fie in lumea dance – pop – ului de astazi: insipide incolore si inodore. Ei bine, ceva mai rasarite decat acelea pe care le inventeaza Inna, dar fara prea mari pretentii. Revenind la muzica, exista aici niste piese dragutele ca Resuscitate me, Heat Rising, Hands Up, My Emergency, dar si niste balade care nu isi au defel rostul (Walk away si Teddybjörnen Fredriksson). Prea multe n-ar fi de zis despre September, caci e un produs care se adreseaza acelora care simt nevoia sa danseze pe chestii pop. Din fericire, muzica asta pop suna parca ceva mai bine decat pop dance – ul promovat cu ardoare pe la noi, asa ca daca aveti nevoie neaparata de bubble – gum music ar fi bine sa va concentrati urechile la aceste 19 piese.

Recomandari: Daca va place guma de mestecat si gustati muzica scrisa pentru toata lumea, sa stiti ca September e ceva aproape decent din aceasta categorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu