15 apr. 2011

Beardyman - I done a album

Asteptari: Darren Foreman este un tip britanic care sub nickname-ul Beardyman a reusit sa devina o figura extrem de cunoscuta in beatboxing. Pentru neinitiati chestia asta reprezinta arta de a imita sunete diverse (inclusiv ale unor instrumente muzicale) folosind gura, buzele, limba, vocea şi altele. Muzicianul a fost prezent în Timişoara alături de JFB la evenimentele organizate de TM Base iar acesta e albumul lui de debut.

Rezultat: Dupa cum e lesne de dedus din titlu, discul asta se vrea a fi unul comic. Si asa si este. Daca ar fi fost ceva mai scurt si concis, probabil ca asistam la o comedie spumoasa. E amuzant, dar iti lasa impresia ca contine si mult balast.
Ce ati spune daca cineva din Romania ar scoate pe un album discografic o piesa de 19 secunde in care sa zica: „Briliant. Si acum, Justin Bieber este rupt in bucati de niste caini salbatici“? Piesa cu pricina poarta numele de If Only si este conceputa evident in limba lui Shakespeare, stati linistiti. Unul din momentele de referinta ale discului este Vampire Skank, o melodie care debuteaza cu un dialog intre rusi care vorbesc engleza pocit, peste care vine o instrumentatie ruseasca si mai apoi ritmuri de dubstep. Refrenul acesteia insa este cat se poate de bestial: I Love Dubstep, wub wub wub wub wub.

O alta piesa la care nu se poate sa nu izbucnesti in ras este You...win. In care Beardyman face pe prezentatorul unui show de radio care poarta denumirea de „N-am realizat nimic“ in care suna o concurenta la un concurs. La intrebarea „ce ai realizat astazi“ ea raspunde „nimic“ in aplauzele generale. Criminal bancul! Twist Your Ankal are un iz de beat-uri africane cat se poate de delicios, dar discul asta prea e facut la misto ca sa-l poti considera un album in sensul aprofundat al cuvantului.
Fiindca am avut ocazia sa-l vad live, va pot spune ca Beardyman e un tip care are sarm atunci cand asisti pe viu la performance-ul sau. Carevasazica, I dona A Album e un soi de carte de vizita a show-ului Beardyman si mai putin un album discografic.


Recomandari: Live Beardyman face toti banii cheltuiti pentru biletul de intrare. Pe disc....mai bine cautati-l pe Youtube......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu