7 mar. 2011

Jeff Beck - Rock 'n' Roll Party (Honouring Les Paul)

Asteptari: Moartea legendarului chitarist Les Paul in 2009 a provocat o sumedenie de albume  tribut, cel mai recent dintre acestea fiind noul material editat de Jeff Beck. Dublul disc a fost inregistrat alaturi de o serie de invitati iar inregistrarile au fost efectuate tocmai intr-unul din locurile preferate ale lui Les Paul, Iridium Jazz Club.

Rezultat: Materialul acesta este un document important in istoria muzicii. Si asta pentru ca nu multi sunt aceia care au participat la cele doua concerte sustinute anul trecut de Jeff Beck si gasca lui de invitati in clubul unde Les Paul a cantat timp de 14 ani in fiecare luni seara! Categoric, cei care nu se vor trezi topaind prin casa la ascultarea acestor piese au ceva probleme cu stilurile care poarta denumirile de rock n roll, blues si jazz.
Dincolo de invitatii de marca, atmosfera acestui material surprinde cat se poate de bine dialogurile muzicale ale interpretilor si te face sa te simti ca la concert. 

Printre gostii care se remarca cat se poate de strident se numara fara nici o indoiala si Imelda May. Solista irlandeza coloreaza cat se poate de misto niste compozitii facute faimoase de Les Paul si Mary Ford, cele mai reusite dintre acestea fiind How High the Moon si Bye Bye Blues. Ar fi nedrept sa nu-i amintim la capitolul colaboratori pe Brian Setzer, Gary US Bonds sau Trombone Shorty, oameni care intregesc sentimentul de naturalete pe care il degaja cele 20 de piese. De exceptie este si interpretarea celebrei Peter Gunn in care noua senzatie a jazz-ului american Trombone Shorty face o figura de milioane. De remarcat este faptul ca invitatii speciali ai acestui material fac exact ceea ce ar trebui sa execute asemenea staruri: adauga pusee de energie show-ului fara a incerca insa sa fie ei in prim – plan. Iar asta e o alta dovada care subliniaza profesionalismul care zace in muzicienii de un asemenea rang. Prea multe n-ar mai fi de zis de aceasta petrecere rock n roll. E o colectie care n-are voie sa lipseasca din casa oricarui om care a auzit de cuvintele din titlu. Pentru cei pasionati exista si varianta DVD si Blu Ray a acestui concert, dar un adevarat audiofil se va multumi sa asculte piesele imaginandu-si doar cum ar fi fost daca....era si el acolo. De nota zece, indiscutabil!

Recomandari: Pentru toate categoriile: copiii, adolescenti, bunici, tatici, mame si chiar si pentru otevisti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu