24 ian. 2011

Hobo Blues Band - Halj Meg És Nagy Leszel

Asteptari: Hobo Blues Band (HBB) este o formatie maghiara care activeaza din 1978 care si-a luat numele de la porecla de Hobo a initiatorului acesteia Földes László. Discul de fata reuneste sub aceeasi umbrela cateva din cele mai mari hituri ale formatiei, care pe data de 12 februarie va sustine ultimul concert din cariera, la Budapesta. In ziua cu pricina liderul trupei implineste 66 de ani iar formatia are 33 de ani vechime! 
Rezultat: Trupa maghiara care a pornit la drum ca o formatie de „blues de sambata seara“ a scris o fila cat se poate de importanta in spectrul muzical din tara vecina, editand nu mai putin de 26 de albume. Cele 16 piese adunate pe acest material discografic „de adio” provin din acest repertoriu cat se poate de bogat care a generat dealtfel si vreo 3.000 de concerte. In mod surprinzator, printre melodiile selectate aici nu se regaseste nici macar una din albumul Circus Hungaricus, care a aparut in 2009 si care a fost laudat la unison deopotriva de fani si de critici. Probabil ca pentru a sintetiza asa cum se cuvine o cariera atat de bogata ca cea a celor de la Hobo Blues Band ar fi fost indicat ca acest greatest hits sa fie un album cel putin triplu. Melomanii vor regasi aici si cateva din melodiile de la inceputuri ale maghiarilor care s-au infiintat in 1978  si au devenit cunoscuti un an mai tarziu, in momentul in care au evoluat ca trupa de deschidere pentru un concert memorabil din Budapesta in care au mai cantat elvetienii de la Krokus si Omega. 3:20-as blues este una din piesele lor incluse initial pe albumul de debut Középeurópai Hobo Blues. Nu lipseste de aici nici superba Kopaszkutya (piesa care a fost inclusa si in filmul omonim)  dar nici A három testőr D'Artagnan ellen sau Mata Hari. Titlul acestui best of este unul cat se poate de vizionar: Mori si o sa devii mare! Fara indoiala, prin intermediul acestui disc Hobo Blues Band va ajunge in casele multor oameni iar in ceea ce priveste statement-ul din titlu acesta poate fi cat se poate de adevarat.

Recomandari: Dincolo de bariere lingvistice, albumul acesta este o adevarata desfatare pentru aceia care pretuiesc blues-ul traditional. Carevasazica e o portie de “igazi” blues. 



 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu