12 dec. 2010

Renato Zero - Segreto Amore

Asteptari: Poate putini stiu ca Renato Zero este unicul muzician italian care a ajuns pe prima pozitie a topurilor din tara sa in patru decenii diferite: incepand din anii 70 si pana in zilele noastre. Primul sau single editat in 1967, Non basta sai/In mezzo ai guai s-a vandut in numai 20(!) de exemplare, iar porecla de „zero” i se trage de la faptul ca in tinerete multi ii spuneau „sei un zero“.



Rezultat: Cel mai nou album al lui Renato Zero cuprinde 15 melodii de dragoste culese din bogata cariera a artistului care si-a dedicat o buna parte a carierei combaterii drogurilor. Exista aici si doua piese noi – noute: melodia care da titlul acestei compilatii si Roma. Discul de fata e unul care nu are nevoie de prea multe prezentari, fiind o demonstratie a pop – ului de bun gust, care desi poate fi socotit pe alocuri „de moda veche” reuseste sa surprinda si-n zilele noastre printr-o simplitate zdrobitoare. Renato Zero reuseste prin fiecare melodie sa transmita sentimente extraordinare. E genul acela de muzica ce vibreaza prin toti porii ei si care te marcheaza chiar daca nu intelegi o iota din texte. Poate unul din secretele care l-au facut pe solist atat de popular este acela ca a avut de parcurs un drum sinuos pentru a se face remarcat. A avut parte de multe critici si injurii doar pentru ca la inceputul carierei se machia strident. Cu toate acestea a transformat aceste rautati in cantece cu invataminte sociale si morale.

Pentru acei care cauta un album de genul „best of”, alegerea acestui disc nu e tocmai indicata. Nu se gasesc pe el hituri ca Madame sau Il Carrozzone. In schimb, cei care au apreciat vreodata muzica italiana la adevarata sa valoare ar putea (re)descoperi o savoare aparte a unei compilatii pline de romantism si piese lente.

Recomandari: Pentru o seara agreabila, doar in cazul in care ati ascultat vreodata nemuritoarele cantece de dragoste made in Italy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu